skip to Main Content

GEORGANISEERDE CHAOS!!!! Dit zijn de twee woorden die deze dag het best omschrijven, zo dachten wij.

217 Parturen kwamen in de vroege ochtend richting Winsum, parkeerbeheer had het er maar druk mee. Het hele dorp stond, keurig geordend, vol met auto’s. Nadat de inleg betaald was, natuurlijk eerst koffie. De catering deze dag was in handen van “MFC de Helling” en was ook dit jaar weer keurig verzorgd. Om 9.15uur hadden we de 83 perken voor de eerste keer vol en dit is een groot compliment aan alle kaatsers, geweldige discipline van hun kant. Hiermee valt of staat deze dag. Voor ons als organisatie de uitdaging om alle 657!!! kaatsers op het juiste veld in het juiste perk te krijgen, maar een strak georganiseerd keurmeesterkorps en een uitstekende wedstrijdleiding zorgden ervoor dat alles op rolletjes verliep.

Gedurende de kaatswedstrijd vlogen de inmiddels beruchte “kippetjes” regelmatig over de velden en de kaatsers konden bij een zitbal of bovenslag een overheerlijke braadkip winnen. De “Menamer Feintsjes” zorgden in de middag voor complete chaos, omdat zij dwars door de kaatsvelden heen lopend, hun muziek ten gehore brachten. Wat in feest. Om 18.45uur werd de laatste slag geslagen en hadden de heren finalisten 8 omlopen gekaatst en de dames 7. Voor uitslagen kijkt u op www.deploechfantsien.nl onder het kopje kippetjespartij, uitslag kippetjespartij 2015. Na de prijsuitreiking, 129 boodschappentassen werden uitgedeeld, werd er nog druk door gefeest onder muzikale begeleiding van orkest “Butterfly”.

Langs deze weg willen wij alle sponsors, vrijwilligers, omliggende kaatsverenigingen en kaatsers bedanken voor al hun hulp en geweldige inzet. Zonder jullie kunnen wij van deze dag, niet zo’n groot succes maken.

De Ploech fan Tsien.

 

Back To Top