skip to Main Content

Kuikentjespartij 2015

Op zaterdag 5 september werd voor de allereerste keer de Kuikentjespartij (het jongere zusje van de Wilde Kippetjespartij) verkaatst. Maar liefst 44 “kuikens” hadden zich opgegeven voor deze mooie kaatsdag. Want een mooie kaatsdag was het!!! Geweldig mooie partijen, waaronder twee finales die beslist werden op 5-5 6-6.

In 4 categorieën werd om 13.00uur, door de voorzitter van “de Ploech fan Tsien”, de kaatspartij geopend en hierbij werd natuurlijk voor de jarige Marit v/d Velde gezongen. Na een goed gekozen traktatie (allerlei kleine snoepeitjes) van Marit konden we beginnen en vlogen de inmiddels beruchte “kippetjes” weer over de velden. Want ook hier waren er natuurlijk voor sommige zitballen of bovenslagen prijsjes te winnen voor de jeugd. Ditmaal geen hele diepvrieskippen, maar overheerlijke gebakken kipnuggets, die voor de prijsuitreiking werden uitgedeeld. Gelukkig waren er genoeg besteld, zodat ook diegenen die niet hadden gewonnen een paar mee konden eten. Nadat ieder “kuiken” een stuiter-ei als medaille had gekregen, werden de prijzen als volgt verdeeld:

Kabouters:

2e Winnaars          Femke Schaafsma – Johannes v/d Let

1e Winnaars          Yanco Zuidema – Rutger Boomsma

Welpen :

2e Verliezers         Jacco Durk Noordenbos – Ilse Telenga

1e Verliezers         Rianna Poelstra – Silke de Vries

2e Winnaars          Jesse Greidanus – Tessa Gruppen

1e Winnaars          Berber Rob – Marit v/d Velde

Pupillen:

2e Verliezers         Romy Postma – Lolke v/d Sloot

1e Verliezers         Pascal Poelstra – Iris Posthumus

2e Winnaars          Jeltine Meulenaar – Hessel Koning

1e Winnaars          Jelmer Kuiken – Agnes de Vries

Schooljeugd

2e Winnaars          Gosse de Haan – Ymie Meulenaar

1e Winnaars          Wessel Hilverda – Hester de Haan

Deze mooie kaatsdag, gesponsord door “de Ploech fan Tsien” en georganiseerd door het jeugdbestuur van de KV Winsum, was een groot succes en krijgt zeker een vervolg. Kijk voor foto’s in het hoofdmenu onder tab Foto’s.

Back To Top